Visum aanvragen

Stuur ons na het invullen van onderstaand formulier even een mailtje op rusreis.nl@mail.ru, dan zoeken we uw ingevulde gegevens erbij. 

Belangrijke mededeling

Wie op doorreis naar Rusland door Belarus wil, kan na ontvangst van zijn Russische visum een transit-visum voor Belarus aanvragen. Dit is de goedkoopste variant. Je mag dan 48 uur in Belarus verblijven.

Echter, op dit moment is het praktisch niet mogelijk voor niet-Russen en niet-Wit-Russen om van Belarus door te rijden naar Rusland of andersom. Dit heeft onder andere te maken met de douane-unie Belarus / Rusland / Kazachstan en met actuele douane-logistiek tussen Belarus en Rusland. Uitzondering is als je per doorgaande trein van bijv. Berlijn via Minsk naar Rusland 'spoort' (dat kan wel). Zie ook het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (van https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/belarus-wit-rusland )

Bent u op doorreis naar Rusland? De landsgrens tussen Belarus en Rusland is op dit moment alleen open voor mensen met de Belarussische of Russische nationaliteit. Mensen uit derde landen kunnen de grens niet oversteken. Gebruik een alternatieve route, bijvoorbeeld via de Baltische staten.

Wie een toeristisch visum voor Belarus wil, heeft een toeristisch voucher nodig: een document dat aangeeft waar de reiziger verblijft en hoe zijn geplande reisroute is. RusReis.nl helpt u aan dit voucher en helpt tevens met het correct invullen van het visumaanvraagformulier voor de ambassade van Belarus.

Zelf met deze papieren + een 'Wit-Rusland-verklaring' van de eigen zorgverzekeraar + het paspoort de aanvraag indienen bij de ambassade van Belarus aan de Groot Hertoginnelaan in Den Haag kan. De kosten van het visum moeten dan eerst worden overgemaakt op de bankrekening van de ambassade onder vermelding van de familienaam van de aanvrager, en een printje van de overschrijving worden meegenomen. Standaard duurt het afhandelen van de aanvraag een week; sneller kan tegen een hoger spoedtarief.

RusReis.nl biedt samen met partner KES Visa Support ook de optie aan om de aanvraag namens de reiziger te laten indienen en weer af te halen. Deze bemiddeling kost 30 euro + de kosten van het veilig terugsturen van het paspoort/de paspoorten. Hiervoor wordt DHL aanbevolen: terugbezorgen van het paspoort via DHL kost de klant 23 euro.

Wbp

U geeft ons in het kader van de Wet bescherming persoonsgegevens toestemming de gegevens die u hieronder invult, te verwerken voor de door u gewenste reisdocumenten + voor de facturering van deze dienst. In deze zin vallen wij onder de genoemde uitzonderingen in het vrijstellingsbesluit in het kader van de Wbp. Wij gebruiken uw gegevens verder nergens anders voor en nemen de maximale bewaringstermijn in acht.

Stappenplan

redstar
checklist:
  1. Paspoort dat na vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is
  2. Plan je reis, regel vervoer (tickets) en accommodatie
  3. Vul het online-formulier voor visa support in
  4. Mail ons een kopie van de houderpagina van je paspoort
  5. Vraag je zorgverzekeraar om een Belarus-verklaring
  6. Zorg voor 1 goede pasfoto

Visum Rusland

redstar
logo russischvisum.nl Om Rusland binnen te komen heb je een visum nodig (NB: via Belarus kan dit momenteel slechts per trein). Op onze site russischvisum.nl lees je wat je daarvoor nodig hebt. Russischvisum.nl is in Nederland de voordeligste aanbieder van uitnodigingsdocumenten voor zelfaanvragers

bottom shadow

facebook

We zijn ook te vinden op Facebook.
Mocht u een vraag of opmerking hebben, dan kunt u deze hier stellen/maken. Wellicht dat dit andere mensen ook kan helpen.

http://www.facebook.com/RusReis.nl

contact

Belarusvisum.nl (onderdeel van RusReis.nl)
Van Goghstraat 8
7482 EJ HAAKSBERGEN

T 0800 222 77 72 (gratis)
M +31(0)651 07 41 63

info@belarusvisum.nl

© 2019 Wit-Russischvisum.nl is onderdeel van RusReis.nl  |  Algemene Voorwaarden  |  Webdesign door InStijl Media